Allemaal naar DE OPERA…

…want opera is héél veel leuker dan je denkt!

GO! Opera maakt grote, drempelverlagende opera pastiches met het koor in de hoofdrol. Wereldberoemde aria’s en koorwerken uit diverse bekende opera’s worden opnieuw samengebracht in een herschreven libretto van een bestaande opera. Hierdoor ontstaat voor iedereen een feest van herkenning.

Op 10 september 2017 is in Park Sonsbeek in Arnhem de nieuwe productie Queen Arthur in première gegaan. Deze productie wordt in 2017/18 in zeven regio’s in Nederland gebracht. In 2015/16 was Goethe’s Faust de eerste geslaagde productie die in vier regio’s debuteerde. 

Stichting GO! Opera maakt onderscheidende operaproducties met het koor in de hoofdrol. Dat doen wij omdat we

  • koorzangers in heel Nederland vocaal-technisch én muzikaal willen uitdagen met schitterende tijdloze muziek,
  • inspirerende bruggen willen slaan tussen amateur (koor)zangers en ervaren professionals,
  • publiek willen ontroeren met geweldige, herkenbare en drempelverlagende opera.

GO! Opera is voor iedereen een feest van herkenning. Dat doen we met een regionale focus in een landelijk samenwerkingsverband.

GO! Opera ontwikkelt uitdagende operaprojecten met regionale projectkoren in directe samenwerking met professionals. Het uitgangspunt voor de GO! producties vormt de opera-pastiche, waarbij de verhaallijn van een bestaande opera de inspiratiebron vormt. Dit geeft ruimte om met beroemde operakoren uit meerdere opera’s een productie te vormen die voor een breed publiek herkenbaar is. 

Het regionale GO! projectkoor vervult in de producties van GO! Opera de muzikale hoofdrol. Ervaren operasolisten vullen de productie aan tot een complete productie met een eigentijds en verrassend verhaal. Een bijzondere rol is weggelegd voor een verteller, een acteur die zich in het verloop van de opera profileert. Uitvoeringen hebben in de zomerperiode plaats en en zullen zoveel mogelijk in de openlucht of op andere bijzondere lokaties worden gehouden.

GO! Opera stelt zich ten doel om producties in meerdere regio’s in Nederland op te zetten. In iedere regio wordt een eigen projectkoor opgezet. Landelijk wordt een professionele basis gevormd, waaronder orkest, solisten, artistieke leiding, rekwisieten en logistiek, die in iedere regio wordt ingezet. Met deze unieke cultuurformule worden kosten voor de ontwikkeling van de productie per regio gedeeld en wordt deelname voor de professionals interessanter door schaalvergroting.

“Spetterend!”, “Wat een feest!”, “Volksopera in optima forma!”,
“Onvoorstelbaar wat amateurkoorzangers in zo’n korte tijd kunnen bereiken!”

waren enkele van de spontane terugkoppelingen bij FAUST in 2015/16

De volgende productie voor 2017/18 wordt Queen Arthur. Ook deze productie wordt weer een pilot om de formule verder uit te werken hoe je amateurkoorzangers projectmatig werken aan kan bieden, zonder het verlies van de vocale educatie die doorgaans tijdens de wekelijkse repetitie wordt verkregen. Ook de tweede doelstelling wordt aangescherpt: hoe kunnen we in regio’s waar het moeilijk is om volwaardige koorbezettingen in grote producties te realiseren dat toch in die regio’s aanbieden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

GO! OPERA is een initiatief van dirigent Roy Voogd en vocal coach Ingrid Stijsiger. De artistieke leiding van de productie Faust wordt aangevuld met Vaughan Schlepp, Gilbert den Broeder en Petra Andriessen.

Artistiek team
Artistiek leider & dirigent: Roy Voogd
Vocal coach: Ingrid Stijsiger
Orkestleider & arrangementen: Vaughan Schlepp
Regie: Petra Andriessen
Technische coaching: Gilbert den Broeder

Organisatie
Stichting GO! Opera

Comité van Aanbeveling:
Eva Maria Westbroek
Ernst Daniël Smid
Ruud Bos

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s